Biomi

Adatvédelmi nyilatkozat

A BIOMI Kft. adatvédelmi nyilatkozata

Jelen adatvédelmi nyilatkozat tárgyát elsődlegesen a BIOMI Biotechnológiai Szolgáltató Kft. honlapjának üzemeltetéséhez kapcsolódó adatkezelés képezi, míg az adatkezelő általános adatkezelési gyakorlatáról az adatvédelmi nyilatkozat végén letölthető Általános Adatvédelmi Szabályzatból tájékozódhat.

1. Személyes adatok gyűjtésével kapcsolatos tájékoztatás

1.1   A továbbiakban tájékoztatást adunk a személyes adatok weboldalunk használata során történő gyűjtéséről. Személyes adatok azok az információk, amelyek az Ön személyével közvetett vagy közvetlen módon kapcsolatba hozhatók, pl. név, cím, e-mail címek, felhasználói szokás.

1.2   Az adatkezelésért felelős az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 4. cikk 7. bekezdése értelmében a BIOMI Biotechnológiai Szolgáltató Kft., 2100 Gödöllő, Szent-Györgyi Albert utca 4. (Magyarország) székhellyel, és biomi(kukac)biomi(pont)hu e-mail címmel (lásd az impresszumunkat itt: http://biomi.hu/impresszum.html).

A BIOMI Biotechnológiai Szolgáltató Kft. által megvalósított adatkezelés esetén Dr. Micsinai Adrien ügyvezetőt, a BIOMI Biotechnológiai Szolgáltató Kft., 2100 Gödöllő, Szent-Györgyi Albert utca 4. szám alatti címén találja, vagy a

biomi(kukac)biomi(pont)hu

e-mail címen éri el.

1.3   Amennyiben szerződéses kötelezettségeink egyes részeinek megvalósításához szolgáltatót kívánunk igénybe venni, vagy a weboldalunkon megadott adatait reklámcélokra szeretnénk használni, vállaljuk, hogy külön tájékoztatni fogjuk az Önt érintő adatkezelési folyamatokról, utóbbi esetben kifejezett hozzájárulását is bekérve. A tájékoztatóban külön megadjuk az adatkezelés időtartamát is.

2. Az Ön jogai

2.1   Személyes adatai kezelésével összefüggésben Önnek a következő jogai vannak:

  • Teljeskörű tájékoztatáshoz való jog,
  • Hozzáférési jog,
  • Módosítási (helyesbítési) vagy törlési jog,
  • Az adatkezelés korlátozásának joga,
  • Az adatkezelés elleni fellépés joga,
  • Adathordozhatósághoz való jog.

2.2   Önnek joga van továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál a személyes adatai kezelése miatt panaszt tenni, amennyiben az Általános Adatvédelmi Szabályzat szerint előterjesztett megkeresését határidőn belül nem, vagy nem megfelelően teljesítettük.

3. Személyes adatok gyűjtése weboldalunk használata során

3.1   Weboldalunk pusztán informatív használata esetén, tehát ha Ön nem regisztrál, vagy más módon nem szolgáltat személyes adatot részünkre, úgy csak azokat a személyes adatokat kezeljük, amelyeket az Ön böngészője automatikusan továbbít a szerverünkre. Weboldalunk megnyitása során a következő adatokat gyűjtjük be, amelyekre technikai okokból szükségünk van ahhoz, hogy honlapunk tartalma az Ön részére megjeleníthető legyen, és a hozzáférés stabilitását és biztonságát garantálni tudjuk. (Jogalap a GDPR 6. cikk 1. bek. f. pontja):

  • IP-címek
  • A lekérés dátuma és időpontja
  • Időeltolódás a greenwichi időhöz (GMT) képest
  • A lekérés tartalma (konkrét oldalak)
  • Hozzáférés státusza/HTTP-státuszkód
  • A mindenkori átvitt adatmennyiség
  • A weboldal, ahonnan a lekérés jön
  • Böngésző
  • Az operációs rendszer és annak felülete
  • A böngészőszoftver nyelve és változata

3.2   Weboldalunk használata során az előzőekben említett adatok rögzítésén felül, de azonos jogalapon sütiket helyezünk el az Ön számítógépére. A sütik kicsi szövegfájlok, amelyeket az Ön által használt böngészőhöz hozzárendelve tárol el a rendszer az Ön merevlemezén, és amelyeken keresztül bizonyos információk áramlanak be ahhoz (jelen esetben a weboldal üzemeltetőjéhez), aki a sütiket elhelyezte. A sütik nem tudnak programokat futtatni, vagy vírusokat telepíteni a számítógépére. Az a feladatuk, hogy az internetet összességében még inkább felhasználóbaráttá és hatékonyabbá tegyék.

3.3   A sütik (cookie) használata:

Ez a weboldal a következő típusú sütiket használja, amelyek terjedelmét és működési módját a következőkben mutatjuk be:

  • átmeneti sütik (a)
  • tartós sütik (b)

a)     Az átmeneti sütiket a rendszer automatikusan törli, ha Ön bezárja a böngészőt. Ide tartoznak első sorban a munkamenet (session) sütik. Ezek eltárolnak egy úgynevezett munkamenet-azonosítót, amellyel az Ön böngészőjének különböző lekérései a közös munkamenethez rendelhetőek. Ennek segítségével az Ön számítógépét felismeri a rendszer, ha visszatér weboldalunkra. A többi átmeneti sütihez hasonlóan a munkamenet-sütiket is törli a rendszer, amint Ön kijelentkezik vagy bezárja a böngészőt.

b)     A tartós sütiket egy megadott idő letelte után automatikusan törli a rendszer, mely időszakokat a sütik határoznak meg. Ön az adott időszak letételtét megelőzően is bármikor törölheti a tartós sütiket a böngészője biztonsági beállításaiban.

Felhívjuk figyelmét, hogy a böngészője beállításait kívánságának megfelelően konfigurálhatja, így pl. elutasíthatja a harmadik féltől származó bármely sütit, vagy akár mindegyiket. Itt jegyezzük meg, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja használni a weboldal összes funkcióját.

3.4. A jelen pont szerinti adatkezelések tekintetében az adatkezelő teljes körű érdekmérlegelési tesztet készített, melynek eredménye szerint a honlap látogatásához kapcsolódó adatkezelés nem csak szükséges, de az esetlegesen okozott érdeksérelemmel arányos is.

4. Kapcsolatfelvételi űrlap

Amikor Ön e-mailben vagy a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével felveszi velünk a kapcsolatot, mi eltároljuk az Ön által megadott adatokat (az Ön e-mail címét, adott esetben nevét és telefonszámát) annak érdekében, hogy azok segítségével válaszolhassunk Önnek. A kapcsolatfelvétel során használt adatokat töröljük, miután már nincs rájuk szükség, vagy az adatkezelést azok megőrzésére korlátozzuk, ha a törvény előírja a tárolásukat.

Jogalapot képez az e-mail küldésekor átadott adatok feldolgozásához a GDPR 6. cikk 1. bek. a. pontja. Amennyiben az e-mail váltás egy szerződés megkötését célozza, úgy GDPR 6. cikk 1. bek. b. pontja további jogalapot teremt az adatkezeléshez.

5. Google Analytics

Ez a weboldal a Google Inc. („Google”) által működtetett Google Analytics internetes elemzést használja. A Google Analytics egy úgynevezett „cookie” (süti) szövegfájlt alkalmaz. Az Ön számítógépe a sütiket automatikusan elmenti. A sütiben tárolt weboldal használatával kapcsolatos információk továbbításuk után a Google USA –ban található szerverére kerülnek. A szerver ezeket az információkat elmenti. Ha ezen a weboldalon aktiválja az IP-anonimizálást, a Google az Ön IP-címét az Európai Unió tagállamain belül és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás tagállamain belül csak rövidített formában továbbítja. Az Ön IP-címe teljes hosszban az USA–ban található Google szerverre csak kivételes esetben kerül továbbításra. Az Ön IP-címét a Google szerver viszont már csak rövidített formában menti el. A Google a weboldal tulajdonosának megbízásában az így kapott információk révén kiértékeli a weboldal használatát és jegyzőkönyvbe veszi a weboldalon végrehajtott aktivitást. A Google Analytics a böngésző révén kapott IP-címét nem hozza kapcsolatba a Google–ban tárolt többi adattal. Ön a számítógépén bármikor letilthatja a sütik elmentését. Ehhez változtassa meg a böngészője beállításait. Viszont felhívjuk a figyelmét arra, hogy ebben az esetben esetleg nem tudja használni teljes mértékben a weboldal összes funkcióját. Önnek ezen kívül megvan a lehetősége arra is, hogy letiltsa a weboldal használatával kapcsolatos sütik által tárolt adatok továbbítását (beleértve az IP-címet) a Google felé és azok kiértékelését a Google által. Ehhez kattintson erre a linkre http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de és töltse le és telepítse a rendelkezésre álló böngésző beépülő modulját (plugin).

További információkat az alábbi oldalakon talál: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en,http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html (Google Analytics és adatvédelemmel kapcsolatos általános információk).

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezen az oldalon a Google Analytics egy kóddal bővült. A kód lehetővé teszi az IP-cím névtelenített regisztrálását (úgynevezett IP-masking), melyet honlapunkon aktiváltunk.

Végezetül ismételten felhívom szíves figyelmét, hogy Általános Adatvédelmi Szabályzatunk az alábbi linkről korlátozás nélkül hozzáférhető: