Vissza a főoldalra
E-mail küldése

munkatársakDr. Micsinai Adrienn

Képzettség

Diplomámat 1998-ban kaptam meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem biológiai-kémia tanári szakján, melyet egy angol szaktanári diploma is kiegészített. Ezt követően az ELTE doktori képzésének keretében a Mikrobiológiai Tanszéken kutattam és oktattam, ennek eredménye 2005-ben a "summa cum laude" minősítésű doktori fokozat elnyerése volt. A doktori képzés mellett a gazdaság működését is tanulmányoztam a BGF Külkereskedelmi Karán, közgazdász diplomámat 2002-ben vehettem kézhez.

Munkahely, munkakör

A WESSLING Hungary Kft. csapatához 2002-ben csatlakoztam, feladatom az Élelmiszervizsgáló Laboratóriumon belül a GMO-vizsgáló laboratórium felállítása és működtetése volt. A rutin vizsgálatok mellett PCR alapú diagnosztikai módszerfejlesztésben is részt vettem, továbbá EU-s és hazai K+F pályázatok írásával, sikeres pályázatok esetén azok adminisztrációjával foglalkoztam. Legújabb feladatköröm a Biomi Kft. vezetése, amely a WESSLING Hungary Kft. és a Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont közös vállalkozása a biotechnológia területén.

Szakmai tapasztalatok

Szakmailag mindig is lenyűgözőnek tartottam a mikroszkopikus létformákat, és azok környezetünkre gyakorolt hatását, legyen az akár élelmiszer- vagy környezet-mikrobiológia. A molekuláris biológia módszereit a mikrobiológiához kapcsolódóan sajátítottam el, majd alkalmaztam diagnosztikai eljárásokban. Tudományos eredményeinkről szóló, továbbá a szakmai ismeretterjesztést szolgáló előadásainkkal hazai és nemzetközi fórumokon lehet találkozni.

Privát profil, hobbi

Káros szenvedélyeim között a testes vörösborok és a kávé iránti vonzalmamat tartom nyilván. Szeretnék továbbá sokat túrázni távoli és izgalmas tájakon, de ha ez épp nem időszerű, akkor a környező hegyek is megteszik. Munka utáni kikapcsolódásként pedig szívesen töltöm időmet barátokkal, családdal egy stratégiai társasjáték felett.Szántó-Egész Réka

Képzettség

Diplomámat 2006-ban kaptam meg a Budapesti Corvinus Egyetem élelmiszermérnök szakán, amelyet 2007-ben egy mérnöktanári diploma követett. 2008 óta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Oláh György Doktori Iskola hallgatója vagyok.

Munkahely, munkakör

2007-ben kerültem be a Biomi Kft. csapatába biotechnológiai mérnökként, a napi munka mellett feladataim között szerepeltek PCR alapú módszerfejlesztések is. 2009 óta az akkreditált GMO-vizsgáló laboratórium laboratóriumvezető-helyettesi teendőit is ellátom. A DNS laboratórium vezetését 2010-től végzem. A DNS laboratórium irányítása mellett továbbra is rész veszek a pályázatokhoz kapcsolódó módszerkidolgozásokban és fejlesztésekben.

Szabadidő, hobbi

Amikor csak tehetem a hegyek felé veszem az irányt, de rossz idő esetén se unatkozom egy jó könyv mellett vagy barátok társaságában.dr. dallmann klára

Képzettség

1977-ben szereztem meg biológus diplomámat Szegeden, a József Attila Tudományegyetemen.

Munkahelyek

Diplomám kézhezvétele után mikrobiológiai és molekuláris biológiai témakörökben dolgoztam, illetve oktattam tudományos kutatóként az alábbi munkahelyeimen:

Szakmai tapasztalatok

Szakmai hitvallásA BIOMI Kft. munkahelyi képzéseihez a Nemzeti Fejlesztési Terv Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program nyújt támogatást